3 / 4

Industia IT, cel mai putin afectata

Sectorul IT este singurul domeniu unde situatia nu este atat de dramatica. 50% cred in imbunatatiri inca de la jumatatea acestui an, iar 25% estimeaza chiar cresteri ale cifrei de afaceri. In ceea ce priveste segmentul comertului, acesta pune accent in principal pe masuri privind distributia si redimensionarea portofoliului de produse.

Domeniul serviciilor este unul complex, deoarece principalele masuri adoptate fac referire la managementul companiei. 23% dintre acestea planifica realinierea portofoliului de produse privind clientii existenti, iar 19% iau masuri privind imbunatatirea instrumentelor de controlling. „In piata transporturilor, chiar daca au fost mari scaderi ale cifrei de afaceri si de comenzi, nivelul lichiditatilor nu a fost afectat de situatia de criza. Companiile din acest domeniu vad finalul recesiunii odata cu sfarsitul lui 2010”, sustin datele raportului Horváth & Partners.

Din cauza marilor diminuari, piata utilitatilor iau masuri orientate spre dezvoltarea pietei pentru asigurarea lichiditatilor pe termen scurt. Sectorul bancar si al asigurarilor prognozeaza ca efectele crizei vor fi resimtite si dupa anul 2009, desi mare parte din companiile de profil participante au avut cresteri ale volumului de activitate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri