2 / 4

Ce lasa in urma

Fosta sefa a Avon Romania este absolventa a Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Cretu s-a alaturat echipei Avon in 1999, cand, in urma unui anunt din ziar si a unei conjuncturi favorabile, s-a prezentat la un interviu.

Nu ar schimba nimic in cei zece ani in cadrul companiei din Romania, o perioada in care, spune ea, a evoluat “atat ca persoana, cat si ca lider”. Si-a indeplinit obiectivele mai ales pentru ca avut sansa sa-si aleaga partenerii de drum urmandu-si instinctul.

Dincolo de premiile obtinute (CEO of the year 2008 – Marketer and Business Woman magazine, Global Awards in fiecare din ultimii 5 ani), Angela Cretu considera ca cele mai mari realizari sunt oamenii pe care i-a dezvoltat. “Multi au pornit exact ca mine, de la pozitii de juniori si apoi i-au ridicat talentul, ambitia si suportul potrivit”, spune Cretu.

“Viata in business este plina de nepravazut si obstacole, cred ca nu este zi care sa se fi desfasurat fara o provocare de natura tactica, strategica sau de leadership. Ma astept sa continue in acelasi stil, deci nu ma astept la o provocare anume, ci la un sir de probleme mai mari sau mai mici”, sustine Angela Cretu.

In 2008, Avon Romania si Republica Moldova au raportat o crestere a cifrei de afaceri de 9,4%, pana la 150 mil. dolari.

“Desi avem un business de peste 150 mil. dolari, ponderea in cifra de afaceri globala nu este semnificativa, dar ca business model suntem in top league – Avon Romania este un model pentru celelalte business units”, declara Cretu.

Avon a intrat pe piata produselor cosmetice din Republica Moldova in anul 2001 si are in prezent o forta de vanzari de 8.000 de reprezentanti.

In comparatie, Avon Romania are peste 120.000 de reprezentanti si 350 de angajati permanenti. In 2009, compania a lansat 900 de produse noi.

In ceea ce priveste cota de piata a Avon Romania, aceasta este estimata in prezent la aproximativ 17% la nivelul intregii industrii de cosmetice (retail si vanzari directe). Principalii competitori sunt Cosmetics Oriflame Romania, Amway Romania si Zepter.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri