2 / 4

Capitala va angaja cu 8% mai putin

Angajatorii din doua regiuni dintre cele opt analizate in studiu anticipeaza cresteri modeste ale activitatii de angajare pe parcursul trimestrului doi al 2010, in timp ce regiunea de sud pastreaza aceleasi previziuni raportat la primele trei luni ale anului.

Fata de primul trimestru, intentiile de angajare s-au imbunatatit considerabil in patru regiuni comparativ cu trimestrul anterior.

Angajatorii raporteaza o crestere considerabila a previziunii cu 27 puncte procentuale pentru regiunea sud-est. Planuri de angajare optimiste sunt raportate si pentru regiunea centru si sud, unde previziunea a inregistrat o crestere cu 17, respectiv 16 puncte procentuale.

Cu toate acestea, previziunea inregistreaza o scadere considerabila in trei dintre regiuni. Angajatorii din sud-vest raporteaza o scadere cu 16%, iar cei din regiunea vest o scadere cu 14%.

Astfel, cei mai pesimisti sunt angajatorii din nord-vest si sud-vest, unde previziunile de angajare sunt de -17%, respectiv -16%. La polul opus, optimistii se regasesc in Muntenia, cu o previziune stagnanta de 0%, si in Transilvania, unde se intrevede o sansa de angajare de +3%.

Oportunitatile pentru cei aflati in cautarea unei slujbe sunt, de asemenea, negativiste, Maramuresul fiind cel mai sarac in oferte - previziune de angajare de -17%, urmat de Banat, cu perspective de -12%, si Moldova, cu -8%.

Pentru al doilea trimestru consecutiv, angajatorii din regiunea Bucuresti - Ilfov continua sa raporteze o scadere a activitatii pe piata fortei de munca, cu o previziune de angajare de -10%, cu 8% mai scazuta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri