3 / 4

Sub lupa

Luchi Georgescu mai detine 65% din producatorul de preparate de carne Meda Prod ’98. In ultimii 3 ani, compania a beneficiat de investitii de peste 10 mil. euro in modernizarea facilitatilor de productie si extinderea capacitatilor de productie.

In 2009 Meda Prod a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 104 mil. lei (24,5 mil. euro). Conform datelor furnizate de studiile de piata efectuate pe piata producatorilor de preparate de carne din Romania, si citate de companie, Meda Prod’98 se situeaza pe locul 6 din punct de vedere cantitativ si pe locul 4 din punct de vedere valoric.

De asemenea, un alt domeniu de interes pentru Luchi Georgescu este turismul, industrie in care este prezenta cu firma Venus Holiday, unde detine un pachet de 50% din actiuni.

“Pentru dezvoltarea turismului estival, compania a initiat o strategie prin care vizeaza atacarea unui segment de nisa al turismului, primii pasi concreti in aceasta directie se vor derula la inceputul anului 2011”, spune Georgescu.

Compania prin care Luchi Georgescu desfasoara afaceri in sectorul imobiliar, Medcons Instal, a afisat in 2008 o cifra de afaceri de 5,2 mil. lei (1,4 mil. euro), potrivit ultimelor date financiare disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor. Pentru acest an, compania vizeaza “finalizarea constructiilor si a planurilor de modernizare a constructiilor ce apartin firmelor din grup”, potrivit lui Luchi Georgescu.

Un prim pas in efectuarea investitiilor viitoare se va realiza in domenii conexe cu cele ale activitatilor principale din companiile pe care le detine Luchi Georgescu. Astfel, in prezent este analizata posibilitatea de a continua linia investitiilor necesare pentru infiintarea unor ferme de crestere a porcinelor si a facilitatilor necesare abatorizarii acestora. Scopul este transformarea Meda Prod intr-un business integrat, similar Vincon Vrancea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri