3 / 8

Masurile din sistemul bugetar: “Apreciez curajul sinucigas al Guvernului”

Daca in 2009 criza a fost indurata mai ales de sectorul privat, anul acesta a venit si randul bugetarilor. “In 2009, criza a fost suportata exclusiv de sectorul privat care a concediat in masa, in timp ce bugetarii nu au simtit in mod real criza si au fost de neclintit in toate privilegiile de care au beneficiat”, explica omul de afaceri.

In aceste conditii, masurile adoptate de Guvern sunt, desi sinucigase, cele corecte, in opinia lui Catarama. “Au fost forte politice inconstiente care au crescut aparatul bugetar la niste cote inimaginabile care acum nu mai pot fi platite si atunci trebuie taiate, indiferent de cine conduce Romania, daca vrem sa mai ramanem in Europa. Trebuie apreciat curajul sinucigas al Guvernului, in special in ceea ce priveste pensionarii, un electorat de 5 milioane de persoane care reprezinta cei mai fideli votanti”, mai spune magnatul mobilei, care vede iesirea din criza abia la sfarsitul lui 2011 si inceputul lui 2012.

“Varful crizei va fi in debutul lui 2011 pentru ca, in general, in prima parte a anului consumul este mai redus. Primul semestru din 2011 va reprezenta cea mai dramatica perioada a economiei, cand vor veni din spate toate politele neplatite ale crizei”.

In opinia lui Catarama, iesirile in strada sau grevele generale nu vor avea niciun efect si nu vor face Executivul sa dea inapoi. “In Grecia ce s-a rezolvat? Nimic. O sa fie greva generala cateva zile, insa va trece. Nu cred ca Guvernul va fi intimidat de aceste proteste pentru ca nu are alternativa. In Romania se ia atitudine doar cand cutitul ajunge la os”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri