2 / 4

Aparatele ieftine, la mare cautare

Marii jucatori de pe piata de bricolaj se asteapta la vanzari duble fata de anul trecut, o tendinta care se va mentine pe tot parcursul verii.

"Datorita temperaturilor foarte ridicate din ultima saptamana, vanzarile de aer conditionat au explodat, iar in saptamana trecuta aproape s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut", spune pentru Wall-Street Claudia Popisteanu, category manager pentru segmentul de produse de racire a aerului din cadrul Bricostore.

Aceasta a mai declarat ca temperaturile foarte inalte care se anunta in perioada urmatoare vor mentine tendinta de crestere a vanzarilor, intr-un ritm dublu comparabil cu cel din 2009. Bricostore va derula pana in septembrie o serie de promotii pentru segmentul produselor de racire a aerului, oficialii companiei estimand ca in august se vor confrunta cu o lipsa de stoc.

"In ultimii doi ani, vanzarile au fost mult sub nivelul anului 2007, iar importatorii s-au ferit sa isi aduca aparate de aer conditionat anul acesta in cantitati mari intrucat cei mai multi aveau deja pe stoc inca din 2008", a explicat oficialul retelei de magazine specializate in bricolaj.

Reprezentantii retailerului austriac de bricolaj austriac Baumax remarca totodata preferinta romanilor pentru produsele aflate la un prim nivel de pret, ca urmare a scaderii puterii de cumparare. Pentru a impulsiona si mai mult vanzarile, compania ofera montaj inclus pentru produsele achizitionate din acest segment.

"Anul trecut, vanzarea era impartita pe price-entry (prim nivel al pretului - n. red.) si pe marca, iar anul acesta vindem peste 90% modele price-entry", precizeaza pentru Wall-Street Lucia Ungureanu, marketing manager in cadrul Baumax Romania. Aceasta a mai spus ca avand in vedere diferente "relativ mica" de pret intre produsele de clasa energetica A si cele de clasa energetica inferiora, clientii prefera aparatele cu un consum de energie redus.

Citeste in slide-ul urmator care sunt estimarile lui Marius Ghenea, presedintele Fit Distribution.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri