1 / 5

Buget de iarba verde

Este ora 11.00 si deja Complexul Astoria Snagov este plin de romani veniti pentru o zi de relaxare. Oficialii centrului de agrement vorbesc de 500 de masini care au parcat deja in spatiile special amenajate. Taxa de intrare se ridica la 15 lei de masina. Majoritatea autoturismelor sunt inmatriculate in Bucuresti si Prahova.

La intrare primim din partea Golden Brau doi saci pentru gunoi, o paleta pentru gratar si cateva materiale promotionale.

La doar 30 de kilometri de Bucuresti si aproximativ aceeasi distanta de Ploiesti, Complexul Astoria Snagov are o suprafata de 20 de hectare de padure, fiind situat pe malul lacului Snagov. Pe langa spatiile amenajate pentru gratar, complexul mai ofera servicii de cazare de la 2 la 4 stele, restaurante si terase in aer liber, terenuri de tenis si de fotbal, baschet, piscina in aer liber, plimbari cu vaporasul, cu barca si locuri de joaca pentru copii.

“Venim aproape la fiecare sfarsit de saptamana, bineinteles cand vremea ne permite. Si intrucat pana acum am avut parte de ploi in fiecare weekend am reusit sa facem cateva economii si sa ne simtim bine astazi. De regula venim cu toata familia si cativa prieteni, suntem in jur de 15 persoane. Fiecare aduce ce poate – un carnacior, o bere, un mic. Daca ar fi sa calculez, ne costa in medie, de familie, cam 200 de lei. Oricum, mult mai ieftin decat un sejur la mare”, spune Constantin Ilie, 43 de ani, din Bucuresti.

La cativa metri o alta familie a ales Snagovul pentru cateva ore de relaxare. “Nu trebuie sa ne relaxam si noi cumva?! Nu venim in fiecare saptamana, ci la 2-3 saptamani, nu ne permitem, benzina este scumpa. Alegem acest loc in special pentru piscina. Si asa intrarea este destul de scumpa, la care mai adaugam biletul de intrare la piscina care costa 20 de lei, plus mancarea – cel putin 70 de lei pentru 2 persoane – si lista este deschisa. Dintr-un salariu de 800 de lei nu ne putem permite mai mult”, ne explica Ioana D, 35 de ani, din Bucuresti.

Ustensilele pentru gratar nu lipsesc nici ele: furca, o pereche de clesti pentru gratar, lopatica pentru jar, carbuni sau lemn.

Vezi in slide-ul urmator cu cat cresc afacerile marilor retaileri pe perioada week-end-ului

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri