4 / 5

Despre proiectele in lucru si planuri pe termen lung

Industria alimentara. E trivial sa discutam despre ce nevoi sunt in aceasta industrie. Una din provocarile mele este legata de modul in care putem crea acea retea de depozite regionale prin care sa nu se mai piarda atata bogatie (legume si fructe) pe marginea drumului sau prin intermediari din cauza carora o rosie ajunge de la 1 leu la 6 lei in piata. Degeaba vorbim de potentialul productiei agricole daca nu cream o structura de depozite regionale, depozite logistice, in care producatorii sa isi depuna marfa si sa isi primeasca banii. Si in interior sa aiba loc sortarea, etichetarea si pe urma livrarea catre pietele externe, productia industriala sau retaileri.

Absorbtia fondurilor europene. Trebuie sa ne gandim la fondurile europene ca la o sursa de capital, mai ales in perioada aceasta de recesiune economica. Sunt o sursa de finantare pe care nu avem voie sa o ratam. Rata de absorbtie este lamentabila. Efortul pe care trebuie sa-l facem este urias, ar trebui sa atragem sume imense intr-un ritm galopant. Cred ca banii stau in prea multe locuri, procesul de atragere a fondurilor este faramitat. Exista mult prea multe institutii si niveluri de comanda care fac ca procesul in sine sa nu fie eficient. Avem nevoie de o organizare mai eficienta, de o prioretizare a activitatilor.

Doua intrebari-fulger:

Ce va lipseste din vremea multinationalei? Spiritul de echipa. Intr-o multinationala esti invatat ca trebuie sa lucrezi intr-o echipa pentru ca altfel nu ai cum sa ai rezultate. Din pacate. eu cred ca, noi ca popor, nu avem aceasta mentalitate. Trebuie sa fim onesti cu noi insine. Cred ca in mediul public aceasta constiinta nu este formata si nu exista nici procese care sa o stabileasca. Mediul public reflecta natura natiunii intr-un fel. Romanii nu sunt oameni de echipa, sunt individualisti. Ideea de a munci impreuna nu este una formata.

Ce urmeaza dupa Cotroceni? Nu am discutat o perioada de timp pentru functia de consilier. Provin din mediul privat, sunt un manager, si apartin acelei lumi. Mai devreme sau mai tarziu acolo ma intorc, asta e clar. Nu in aceeasi zona pe care am activat pana acum. Un om trebuie sa evolueze in viata sa, am petrecut 15 ani intr-o multinationala, experienta de acum nu face altceva decat sa adauge valoare la tot ce am facut pana acum. Intotdeauna am cochetat cu ideea de antreprenoriat, insa mai sunt si alte domenii care sunt interesante pentru mine, precum fondurile de investitii. Sunt domenii pe care as vrea sa le privesc mai indeaproape. Insa nu mi-am facut niciun orizont de timp. Nu cred ca mi-am terminat treaba aici.

Sursa foto: Agerpres

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri