2 / 4

Greseli de evitat in redactarea CV-urilor:

CV-ul reprezinta oglinda candidatului in raport cu angajatorul interesat de serviciile sale. Reprezentantul eJobs dezvaluie cateva din cele mai importante erori pe care le fac candidatii in redactarea CV-ului, care pot duce la extinderea intervalul necesar pentru gasirea unui job sau chiar la diminuarea sanselor pentru obtinerea serviciului dorit:
  • Prea multe pagini: este de preferat ca CV-ul sa nu fie structurat pe mai mult de o pagina. In cazul profilurilor foarte experimentate, CV-ul pe mai multe pagini este acceptat, dar informatiile prezentate trebuie sa aduca un plus de valoare candidaturii.
  • Structura incorecta: CV-ul este un document alcatuit din mai multe rubrici si toate informatiile trebuie sa fie prezentate in aceeasi maniera in toate rubricile.
  • Lipsa calitatii informatiilor: candidatul trebuie sa se axeze, in special, pe calitatea informatiile prezentate, si nu pe cantitatea acestora.
  • Absenta rezultatelor: CV-ul trebuie sa puna in valoare candidatul iar angajatorul trebuie sa gaseasca in CV exact acele informatii de care are nevoie in demersul lui.
  • Obiectiv profesional vag: obiectivul prezentat in CV ofera coerenta parcursului profesional si ii permite angajatorului de a repera usor traiectoria si ascensiunea candidatului. Fara aceasta, el nu va ajunge prea departe in citirea CV-ului.
  • CV impersonal: angajatorul doreste un CV personalizat. El asteapta ca CV-ul sa exprime cum si de ce candidatul este potrivit pentru functia si organizatia pentru care opteaza si in ce fel este compatibil cu aceasta. CV-urile care nu sunt personalizate si axate pe cerintele angajatorilor au putine sanse de a fi retinute.
  • Adresa de e-mail neprofesionista.
  • Lipsa informatiilor “la zi”: candidatii trebuie sa-si actualizeze permanent CV-urile depuse pe site-urile de recrutare.
  • Absenta unei scrisori de intentie: Complementara CV-ului, scrisoarea de intentie sintetizeaza parcursul profesional, prezinta motivatia candidatului si dovedeste interesul acestuia pentru job si companie.

De asemenea, candidatii trebuie sa dea cursivitatea textului si sa nu apara greseli de exprimare sau gramaticale, apreciaza si Florin Ochiana, HR operations manager al companiei de recrutare Lugera & Makler.

“CV-ul trebuie sa fie usor de citit, sa puna in relief informatiile importante (denumire pozitie ocupata, perioada, companie, de exemplu), sa enumere lizibil acele informatii relevante. Si, mai ales (fiindca, desi e un element deja de uz comun, inca nu este luat in seama), sa aiba o poza reprezentativa (nu la mare, nu in club, nu in sort sau costum de baie etc.)”, mentioneaza Ochiana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri