2 / 5

Cheia catre independenta financiara

Potrivit familiei Macadrai, cheia catre independenta financiara in acest sistem consta in construirea echipei de distributie, parte a activitatii care este cel mai putin inteleasa.

“In loc sa angajeze forta de vanzari costisitoare, companiile care lucreaza in acest sistem ofera posibilitatea clientilor multumiti sa isi faca o mica afacere, promovand niste produse in care ei cred si de care sunt multumiti. Banii economisiti pe salarii si publicitatea traditionala sunt redirectionati spre a crea produse de calitate si un plan de comisioane atractiv pentru colaboratori. Tu poti sa te ocupi doar de vanzari directe. Dar daca vrei sa investesti eforturi suplimentare in a gasi si alte persoane interesate sa castige suplimentar, poti sa-ti construiesti propria echipa de distributie”, explica Rodica Macadrai.

Insa nicio companie din acest sistem nu te plateste pentru numarul de persoane pe care le-ai invitat, ci doar pentru productivitatea echipei tale. Tot ce tine de creare, instruire, motivare si lidership in echipa ta este partea de job a coordonatorului.

“Compania ofera produse, platforma logistica, operationala, cadrul pentru sistemul de instruire. Dar de echipa ta trebuie sa ai grija personal. Ce face totul incitant este faptul ca tu nu esti seful acestor persoane si de fapt trebuie sa conduci prin exemplul personal. Ajungi sa te formezi ca antrenor, lider, persoana care stie sa ofere sprijin si, mai ales, care este competenta si performanta. In aceste sisteme este exclusa situatia in care succes poate avea o persoana incompetenta, aroganta, care nu stie sa comunice bine si nu ii plac oamenii. Din pacate, in afacerile traditionale astfel de «lideri» se intalnesc la fiecare pas”, spune Macadrai.

Citand studii realizate special pentru industria de vanzari directe, Rodica Macadrai puncteaza cateva dintre avantajele unui astfel de job.

1. Interesul crescut fata de afacerile si activitatile facute de acasa.
2. Investitii mici care creaza profituri generoase si perspective excelente.Posibilitatea de a face afacerea part-time si sisteme gratuite de instruire. In loc sa ai inca un job cu sef, incepi o mica afacere.
3. Poti usor sa-ti extinzi afacerile in alte tari. Clienti sau membri a echipei tale pot deveni persoane din oricare tara din lume unde compania ta are reprezentanta.
4. Posibilitatea de a construi venituri reziduale.
5. Deschisa pentru orice persoana - o foma pura de egalitate prin antrepriza. Varsta, sexul, pregatirea anterioara nu au importanta.
6. Valorile etice promovate de aceste sisteme. Tot mai multe persoane isi doresc sa aiba activitati care contribuie in viata altor persoane. Promovarea ideilor de colaborare si munca in echipa in loc de dominatie si control.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri