3 / 4

“Criza ne-a invatat sa ne ferim de ploaie in fiecare zi”

Despre increderea investitorilor straini in mediul de afaceri romanesc

"Nu exista incredere in mediul de afaceri roman care sa atraga investitorii. Nu exista un Guvern puternic, nu stiu la ce sa se astepte. Si atata timp cat acestia nu vin aici lucrurile nu se vor imbunatati foarte repede. Avem intotdeauna nevoie de sange proaspat care sunt investitiile. Aceasta este una dintre dificultatile cu care se confrunta orice afacere."

Despre lipsa fortei de munca

"Situatia aceasta va mai dura un an sau doi. Insa trebuie sa rezistam, nu suntem aici pentru o zi, ci pe termen lung. Si asta nu se refera la a face bani azi sau maine dupa care inchidem si plecam. Aceasta perioada nu este cea mai dificila de cand sunt in Romania. Un om de afaceri se loveste tot timpul de situatii complicate. La nivel mondial, lumea este in criza, deci nu putem arunca vina pe Romania, facem parte din aceeasi oala. Altii au creat aceste probleme care ne-au afectat si pe noi."

Despre iesirea economiei locale din criza financiara

"In opinia mea, revenirea economiei se va produse foarte foarte lent. Poate la finalul lui 2011 vom simti o briza a insanatosirii economiei. Totul depinde de deciziile si legile pe care Guvernul le va adopta. Ne surprind in fiecare zi si la orice ora. Au adus TVA la 24% ceea ce nu incurajeaza economia sa creasca."

Un sfat pentru antreprenori

"Sa nu intre intr-o afacere despre care nu stiu nimic. Daca nu stiu nimic despre afacere, sa se angajeze mai intai in acel domeniu, cel putin un an. Invata despre ce e vorba, cunoaste durerile de cap ale acelei afaceri. Si abia atunci poti realiza daca iti place sau nu. Nu e vorba doar de bani. Daca faci o greseala recunoaste-o, asumati-o, fii onest cu tine insuti. E normal sa faci greseli. Eu sper sa fac cat mai multe greseli, si stii de ce? Pentru ca cei care nu le fac sunt deja morti."

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri