1 / 4

Dedeman se bate cu Praktiker pentru sefie

Dedeman ramane, ca si in 2009, cea mai expansiva retea de bricolaj de pe piata locala, dupa ce a deschis patru unitati in 2010, la fel ca anul trecut. Ultimul magazin deschis anul acesta a suportat o investitie de 17 milioane de euro si este localizat in Timisoara.

Compania a mai inaugurat trei unitati in 2010 la Brasov, Craiova si Arad. Investitiile operate de retailerul de bricolaj in unitati se ridica la circa 50 de milioane de euro doar in acest an.

In urma deschiderii din Timisoara, Dedeman a ajuns la 20 de magazine pe piata locala, tinta companiei fiind ca pana in 2015 reteaua de bricolaj sa ajunga la 30 de locatii.

Politica agresiva de extindere pe care a urmat-o retailerul de bricolaj in ultimii ani i-a permis companiei conduse de fratii Dragos si Adrian Paval sa urce pe locul al doilea in topul celor mai lanturi de magazine de profil, cu o cifra de afaceri de 252 de milioane de euro in 2009, in vreme ce grupul german Praktiker s-a plasat pe primul loc, cu 257,6 de milioane de euro pe piata locala.

Praktiker Romania conduce si la numarul total de magazine din bricolajul romanesc, cu un total de 26 de unitati.

Pana in prezent, Praktiker nu a deschis niciun magazin nou in 2010, dupa ce in 2009 a inaugurat o singura unitate. La finalul primului semestru, reprezentantii Praktiker anuntau ca pana la sfarsitul anului vor sa mai deschida un magazin.

Potrivit datelor centralizate de Wall-Street, retele de bricolaj au deschis doar 10 unitati pana in prezent, in 2010, in vreme ce anul trecut au avut loc 13 inaugurari.

“Din multe puncte de vedere, 2010 este mai dificil pentru companiile din intreg sectorul de retail, nu numai pentru cele din do-it-yourself. Franarea expansiunii este un semnal dat de lanturile de magazine ca raspuns la schimbarile produse pe plan economic si social. Pe de alta parte, companiile au in 2010 un avantaj foarte important: experienta anului trecut, primul in care sectorul de retail a avut de infruntat efectele crizei economice”, spune Monica Hodor, director general interimar al Praktiker Romania.



Afla in slide-ul urmator ce a facut Bricostore, al treilea retailer de bricolaj de pe piata locala in functie de numarul de magazine.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri