2 / 5

Parazapezile protejeaza acoperisul

Posesorii de case trebuie sa previna efectele care le-ar putea avea zapada acumulata in cantitati mari asupra acoperisurilor. Specialistii in proiectarea acoperisurilor avertizeaza ca daca acoperisul nu este echipat asa cum trebuie, cantitatea de zapada acumulata va depasi pragul de siguranta si va duce la alunecari neprevazute si periculoase.

„Primul pas in protectia acoperisului casei ar fi achizitionarea unor parazapezi. Fiind concepute special pentru a face fata sezonului rece, parazapezile pot fi montate pe orice tip de acoperis, iar acestea vor preveni riscul alunecarii bruste a unor cantitati mari de zapada. Proprietarii pot alege intre doua tipuri de sisteme de parazapezi: tubulare sau grilaje”, spune Ioan Farcas, directorul de marketing al Lindab Romania.

Parazapezile tubulare (cu doua sau trei tuburi) sunt folosite in cazul in care acoperisul casei are suprafata si/sau panta mica sau daca proprietarii locuiesc intr-o zona cu ninsori sporadice.

Alegerea parazapezilor trebuie facuta in functie de panta acoperisului si de gradul de importanta a caii de acces adiacente. Pentru protejarea traficului auto sau a zonelor de parcare pot fi folosite doua tuburi, insa in cazul trotuarelor si al cailor pietonale, este absolut obligatoriu instalarea a trei tuburi.

Foarte importante sunt si sistemele de siguranta pentru acoperisuri, care asigura protectia lucratorilor atat in exploatare, cat si in faza de montaj. Cei care lucreaza pe acoperis, la montarea sau intretinerea acestuia sunt practic cei mai afectati de riscuri. Dulgherii, tinichigiii, cosarii si personalul de intretinere lucreaza in mod curent pe acoperis, indiferent de conditiile meteorologice. Pentru ei au fost astfel proiectate componente speciale, care sa le asigure accesul si care sapermita deplasarea in conditii de siguranta pe acoperis: tije de asigurare, pasarele, scari verticale pentru acoperis si balustrade”, adauga Farcas.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri