3 / 4

Un nou sport - „protejarea jobului propriu”

Cerintele nu inseamna Ferrari sau vile, ci si lucruri marunte, pe care managerii cu salarii mari au invatat sa si le reprime, devenind mai atenti la costuri si la modul in care sunt cheltuiti banii.

„Cred ca au invatat ca performanta nu se mai obtine in aproape orice conditii si ca ea tine de un set de valori si competente nu neaparat legate de IQ (coeficient de inteligenta - n.red), ci de modul in care stimulezi oamenii sa livreze rezultatele asteptate”, precizeaza Radu Manolescu (foto), managing partner K.M. Trust & Partners.

Veniturile anuale ale celui mai bine platit executiv recrutat de Radu Manolescu in primii doi ani de criza se ridica la 150.000 de euro brut, la care se adauga un bonus de 35%. Inainte de septembrie 2008, cel mai scump executiv avea un venit brut anual de 230.000 de euro, la care se adaugau bonusuri de pana la 100%, precum si alte beneficii.

Manolescu adauga ca unii executivi au invatat un nou sport - „protejarea jobului propriu” - sa-si ascunda neputinta pana la expirarea contractului (inclusiv scoaterea la suprafata a unor comportamente total neprofesioniste) pentru a-si mentine status quo-ul, in conditiile in care nu au nici valorile si nici competentele necesare pentru a duce compania acolo unde asteapta atat angajatii cat si actionarii.

„Oportunitatea executivilor in vreme de criza este ca performanta proprie sa nu mai fie mascata de o performanta a, pietei”, mai spune Manolescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri