3 / 4

“Managerul George Copos are si defecte”

Alexandra Copos s-a gandit si la propriul start-up, idee care ramane un gand permanent in mintea sa. “Este foarte important sa ma concentrez deocamdata pe businessul familiei. Crescand cu prajitura mamei, as intelege mai bine consumatorul din industria bunurilor de larg consum, domeniu in care as putea crea o alta afacere”.

Ea crede ca in afaceri este important felul in care interactionezi cu oamenii. De exemplu, in Statele Unite a vazut un mod diferit de a munci, unde te poti baza pe parteneri, iar o intelegere stabilita ramane valabila. “Am foarte multe sperante ca si in Romania este la fel, chiar daca multi imi spun ca nu e asa. Provocarea mea este sa imi dezvolt propria echipa pe care sa o instruiesc”, afirma Alexandra Copos, care mentioneaza ca societatea romaneasca se va schimba atunci cand vom avea mai multi oameni seriosi si muncitori.

Pentru Alexandra, tatal sau este un model in business, chiar daca i-a gasit si defecte. “Este mereu concentrat pe rezultate. Daca isi pune ceva in minte, atunci va reusi sa il faca. Este o persoana care a avut o dorinta foarte mare sa realizeze ceva si a luat riscuri foarte mari. Alaturi de mama mea a plecat dupa 1989 de la acelasi nivel cu restul romanilor. Ce nu imi place la el: nu are foarte multa rabdare, care este necesara cand lucrezi cu oamenii. Ar trebui sa se concentreze mai mult pe partea de mentorship, sa devina un model pentru angajati”, afirma Alexandra Copos, care crede ca formarea unei echipe foarte puternice se face prin atragerea angajatilor prin salarii mai mari. “In Romania suntem in faza in care putem construi, cand trebuie sa investim mai mult in servicii. E vital ca in industria turismului sa ai un sistem de bonificatie foarte bine gandit. “

Alexandra Copos crede ca romanii au o perceptie "prea idilica" fata de viata din America. “Am lucrat deja acolo, astfel incat am remarcat si problemele lor. Si ei au o birocratie stufoasa si prea multe lucruri care tin de politica interna. Venind din mediul privat, cu anumite asteptari de eficienta si de punere in aplicare a unor proiecte, mi-a fost putin greu sa ma adaptez in administratie publica. Insa invatamintele au fost foarte bune”.

Pe de alta, parte, romanii nu isi dau seama ce tara superba au, cat de placuta e Delta Dunarii toamna, de exemplu. “Cred ca am vazut Pelesul de cel putin 10 ori si Casa Poporului de 5 ori cu prieteni din strainatate. Insa, ei au fost dezamagiti de infrastructura, de drumuri. Am prieteni care au spus ca cele mai bune cluburi din lume sunt in Bucuresti, cu femei foarte frumoase si barbati talentati. Romania are un potential foarte mare, pe care toata lumea il vede, insa uneori noi il observam mai greu”, adauga Alexandra Copos.

Ce va conduce Alexandra Copos

Fondat in 1990, Ana Holding a devenit unul dintre cele mai importante grupuri de afaceri romanesti, incluzand Ana Hotels, cofetariile si patiseriile Ana Pan, compania de transporturi Ana Trans International, Ana Yacht Club si Ana Aslan Health SPA din cadrul hotelului Europa. In prezent, Ana Holding are peste 2.500 de angajati in Bucuresti, Pitesti, Brasov, Eforie si in alte orase din tara.

Ana Hotels detine in prezent sapte unitati hoteliere. Din portofoliul lui George Copos mai fac parte hotelurile de cinci stele Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti si hotelurile Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri