1 / 4

Alexandra Copos locuieste de 7 ani in SUA

Intrarea Alexandrei Copos, in varsta de 27 de ani, la conducerea businessului de familie se face treptat. Deocamdata, Alexandra Copos, absolventa de finante la Princeton, se implica foarte putin in afacerea al carui CEO va fi peste trei ani. “Cu tatal meu m-am consultat foarte mult pe partea de proiecte. Multe dintre modificarile facute la Spa-ul hotelului Sport din Poiana Brasov au pornit de la sugestiile mele. Si pe partea de discurs am discutat chiar inaintea conferintei de relansare a hotelului”, spune Alexandra Copos, intr-o intalnire restransa cu presa de business, prima de acest fel pentru cea care va coordona afaceri de peste 100 milioane de euro.

Cea mai recenta investitie finalizata de Ana Holding - modernizarea hotelului Sport - s-a ridicat la 11 milioane euro, ceea ce a crescut numarul de camere ale hotelului de la 89 la 104. Hotelul are si un Spa de 1.900 metri patrati, care a costat 3,5 milioane euro.

Chiar daca cea mai mare parte a afacerilor grupului Ana vine din hoteluri, industrie, patiserie si imobiliare, fiica lui George Copos vorbeste mai relaxata despre viitorul a doua divizii. “In afacerea cu cofetarii am inceput sa ma implic mai mult. Chiar in vara anului trecut am facut un tur de fabrica si am vizitat toate magazinele Ana Pan. Poate ca ar trebui sa ne extindem acolo unde suntem mai puternici si sa identificam alte segmente de piata. De ce nu, poate ca ar fi mai bine sa ne adresam unei clientele cu venituri mai mari. Cred ca divizia de hoteluri trebuie integrata. De exemplu, sa oferim acelasi spa in toate hotelurile, astfel incat serviciile sa fie integrate”, afirma Alexandra Copos, care mentioneaza totusi ca este devreme pentru concluzii finale inainte sa analizeze mai atent piata romaneasca.

Alexandra Copos a plecat in Statele Unite in urma cu sapte ani, unde la inceput a studiat Facultatea de Finante la Princeton. Dupa facultate, a lucrat vreme de trei ani - doi la McKinsey, cea mai mare companie de consultanta de management din lume, si un an in administratie publica. In prezent, ea face un master la Harvard, in cadrul Kennedy School of Government. “In sapte ani iti lipsesc foarte multe lucruri. Cand ajungi acolo pentru prima data simti lipsa familiei, a prietenilor si a culturii. Ca roman, este foarte greu sa te integrezi inca din primul an. Apoi, incepi sa te intrebi daca acolo e locul tau, daca nu cumva e mai bine sa te intorci in tara, Practic, e un moment in care trebuie sa iei decizii importante”, isi aminteste Alexandra Copos.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri