3 / 8

Mediul privat – un orfan in lipsa unor masuri concrete de sustinere

Semnalele pozitive progonozate in sectorul privat de catre autoritati nu au fost pe masura asteptarilor, afirma Halil Bulut (foto), directorul general al producatorului de biscuiti RoStar.

“Cresterea TVA nu a facut decat sa creasca indicele de inflatie. Statul ar trebui sa consulte mediul privat atunci cand ia aceste masuri tinand seama de importanta acestuia in sustinerea economiei. Nicaieri in lume masura majorarii TVA nu a fost considerata o masura reala pentru cresterea economica. Aceasta masura a cresterii TVA a fost luata pentru favorizarea anumitor grupuri de interese. Asadar, cresterea TVA, aplicata in semestrul doi al anului 2010 si reflectata in pretul suportat de consumatorul final, a avut o influenta negativa asupra PIB. In trimestrul patru s-a sesizat o crestere mai mica comparativ cu acelasi trimestru al anilor precedenti”, explica Bulut.

In domeniul sau de activitate inceputul de an se traduce prin semnale de ingrijorare pe fondul cresterii alarmante a pretului materiei prime cauzate de criza de greu din Uniunea Europeana.

“Pentru anul 2011, din punct de vedere macroeconomic, nu avem estimari pozitive (taxe mari, concedieri masive, credite de consum aproape de zero, criza graului), insa optimismul nu trebuie sa dispara. Fara sprijin si sustinere reala din partea statului, putem vedea mediul privat ca un «orfan» care incearca sa se descurce numai prin forte proprii”, considera seful RoStar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri