4 / 8

2011, un an mai greu decat 2010

Sorin Minea (foto), presedintele Romalimenta, sustine ca 2010 a reprezentat cel “mai straniu” an din ultimii 15 ani, cu cele mai incoerente semnale de pana acum.

“In mod clar nu s-au vazut semnale pozitive in mediul de afaceri. Decembrie nu a fost o perioada foarte buna pentru industria alimentara. Am fost plecat timp de o saptamana din tara iar cand m-am intors socul a fost urias. In Romania se vorbeste doar de politica, toti sunt inteligenti, au pus totul la punct in economie”, declara Minea.

In opinia sa, 2011 va fi un an mai dificil pe fondul evolutiei nefavorabile a pietei, consumului in scadere, a scumpirii utilitatilor. “Dupa ce in 2010 multe firme nu au inregistrat profit, deci nu au avut de unde sa puna deoparte pentru zile negre, ne putem astepta la falimente in lant, retrageri ale unor companii straine de pe piata locala, blocaj financiar”, spune presedintele Romalimenta.

La randul sau, Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, declara ca ne vom confrunta cu un 2011 mult mai dificil decat anul trecut, in conditiile cresterii alarmante a materiei prime. “Industria noastra este praf. A crescut enorm costul materiei prime, fapt care nu se poate reflecta in pretul final. 2011 va arata foarte prost sub acest aspect”, spune Horoi.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri