12 / 13

Cum a inceput anul pentru micii antreprenori

Intreg mediul de afaceri asteapta ziua de 13 mai, cand vom afla daca economia a iesit din recesiune, insa businessurile micilor antreprenori se lovesc in continuare de greutatile crizei.

Micii intreprinzatori din online isi pastreaza optimismul dupa un 2010 foarte greu, care i-a fortat pe multi sa isi reduca operatiunile. Spre exemplu, o firma de talie redusa care ofera servicii de programare si web-design se plange de procedurile birocratice greoaie, care le-au afectat activitatea, pe langa efectele crizei economice.

Nici antreprenorii din turism nu au avut un 2010 grozav, iar primele luni ale anului au adus cresteri doar pentru pensiunile plasate in “zone turistice fierbinti” si ultra-popularizate, ca Poiana Brasov, Sinaia sau Predeal.

Aici, indiferent de sezon, pensiunile si casele cu specific traditional care ofera cazare au prosperat, in ciuda crizei economice, datorita numarului mare de turisti care vin atat din tara, cat si din strainatate.

Daca segmentul retail pare sa fi iesit mai demult din criza, cu marii jucatori interesati de lansari si deschideri de noi magazine, la nivel mai mic, antreprenorii care au ales o afacere de tip supermarket inca se lupta cu datoriile si scaderea numarului de clienti.

Slide realizat de Diana Zagrean.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri