3 / 7

Afacerile mici din turism, afectate de starea infrastructurii

Nici antreprenorii din turism nu au avut un 2010 grozav, iar primele luni ale anului au adus cresteri doar pentru pensiunile plasate in “zone turistice fierbinti” si ultra-popularizate, ca Poiana Brasov, Sinaia sau Predeal.

Aici, indiferent de sezon, pensiunile si casele cu specific traditional care ofera cazare au prosperat, in ciuda crizei economice, datorita numarului mare de turisti care vin atat din tara, cat si din strainatate.

“Nu am avut probleme, zona in care suntem plasati este foarte buna si avem, mai ales iarna, mai multe cereri decat putem onora. In plus, in Romania sunt destule sarbatori si zile libere si atunci oamenii prefera sa vina la munte, la un gratar sau macar un weekend departe de oras”, a afirmat managerul unei prensiuni din Predeal.

In ceea ce priveste zonele mai putin cunoscute de publicul larg, cum ar fi comuna Rasinari, proprietarii de pensiuni se confrunta si cu alte probleme, in afara celor de vizibilitate pe piata.

“Numarul clientilor s-a redus cu peste 50% anul trecut si nici anul acesta nu cred sa se schimbe mare lucru. Oricum afacerea asta am deschis-o din placere, pentru venituri suplimentare, dar dupa cum merg lucrurile, nu cred sa iesim din criza nici in urmatorii ani”, a declarat Petru Cioran, proprietarul pensiunii cu acelasi nume din Rasinari, judetul Sibiu.

In acelasi timp, in trimestrul intai al acestui an, hotelurile de 4 si 5 stele din Capitala au inregistrat un grad de ocupare mai mare fata de aceeasi perioada din 2010.

Ca Romania are un mare potential turistic nu mai este o noutate, o dovada in acest sens fiind intrarea de curand pe piata a grupului Radosa, sau planurile de viitor ale noului CEO al Crowne Plaza.

Sursa foto: www.warrencottage.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri