3 / 6

Problemele fiscale mananca prea mult din timpul tinerilor antreprenori

Potrivit studiului JCI Romania, un tanar antreprenor aloca aproximativ 37% din timpul total problemelor administrativ-fiscale.

“Pentru a creste sansele de supravietuire a unei tinere afaceri, antreprenorul trebuie lasat sa faca lucrul la care se pricepe cel mai bine si anume dezvoltarea propriei afaceri. Intreprinzatorul trebuie degrevat de povara contabilitatii complicate, calculului de taxe si impozite si depunerea de declaratii, lucru care poate fi obtinut printr-un regim administrativ si fiscal simplificat”, arata studiul JCI.

Potrivit consultantului Radu Limpede, orice reducere a birocratiei fiscale este binevenita pentru mediul de afaceri, mai ales ca Romania este de ani buni printre codasele Europei la numarul de ore necesare pentru a completa declaratii fiscale sau alte obligatii in relatie cu statul.

“Antreprenorii cu vocatie se lupta cu orice greutati, insa tinerii care viseaza o noua afacere pot fi stimulati sa inceapa mai repede daca stiu ca numarul de ore alocat birocratiei este minim si se pot concentra pe afacerea de baza. Nu oricine isi permite un avocat si contabil intern inca din primul an”, mentioneaza Limpede.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri