3 / 4

Moody’s: FMI a aratat o toleranta remarcabila fata de Romania

Turbulentele in plan politic erau previzibile inaintea alegerilor prezidentiale, neavand impact pe termen scurt asupra ratingurilor tarii, insa pe termen mediu si lung ar putea cauza probleme, sustine analistul Moody's, Kenneth Orchard, potrivit NewsIn.

"Am fi mult mai ingrijorati daca situatia s-ar intinde pe 6-12 luni si ar impiedica reformele structurale, insa noi credem ca nu se va prelungi, ne asteptam ca lucrurile sa se calmeze pana la finalul anului", a precizat Orchard, adaugand ca FMI a aratat "o toleranta remarcabila" fata de Romania, tocmai pentru ca situatia actuala de pe scena politica era usor de anticipat.

Kenneth Orchard declarase anterior pentru Wall-Street ca "zgomotul politic este aproape constant in Romania, dar acest factor a fost deja luat in calcul in momentul in care am analizat ratingul guvernului roman".

Moody's nu se asteapta la o schimbare drastica a imaginii Romaniei in plan extern, din perspectiva investitorilor straini, deoarece ei stiu ca situatia Romaniei este una comuna si ca inaintea alegerilor vor exista intotdeauna presiuni.

Fondul Monetar International a permis Romaniei, in mod exceptional, sa utilizeze jumatate din a doua si a treia transa din imprumutul extern pentru a finanta deficitul bugetar, in conditiile in care banii ar fi ajuns, intr-o situatie obisnuita, in rezervele valutare ale tarii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri