3 / 4

35% din romani vor sa-si asigure locuinta

Astfel, in ceea ce priveste protectia financiara, peste o treime dintre proprietarii de locuinte (35%) din Romania ar plati in plus pentru acoperirea unor riscuri suplimentare decat cele oferite de asigurarea obligatorie a locuintelor, in conditiile in care 40% dintre cei intervievati agreeaza introducerea acestei asigurari obligatorii.

"Am constatat o deschidere, cel putin declarata, fata de asigurarea obligatorie a locuintelor, dar si fata de cea facultativa. Din motive diverse (diminuarea veniturilor, lipsa unei bune informari), aceasta apetenta nu a fost concretizata pana in prezent, iar contextul actual poate fi o oportunitate pentru ca asiguratorii sa informeze si sa promoveze mai mult aceste produse financiare de protectie a locuintei", a declarat Diana Pincescu (foto), cercetator in cadrul GFK Romania.

Conform studiului, 27% dintre respondenti considera ca o astfel de asigurare le-ar fi foarte utila. Studiul a fost realizat in luna mai, la nivel national, pe un esantion de 955 de proprietari de locuinte, cu varsta de peste 18 ani. Persoanele cele mai interesate de asigurarea obligatorie a locuintei au fost cele cu studii superioare, venituri ridicate si varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Citeste aici mai multe despre asigurarea obligatorie a locuintelor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri