3 / 4

Cat de usor se deschide o firma in Bulgaria?

Pentru antreprenorii care doresc sa deschida noi companii situatia este si mai simpla, infiintarea unei firme in Bulgaria fiind mai putin dificila decat in Romania, atat in ceea ce priveste perioada de timp alocata procedurilor cat si din privinta sumei de bani necesare.

"Romania avea un avantaj competitiv foarte mare si acela era cota unica, dar acum Bulgaria poate aparea din punct de vedere al taxelor si impozitelor un mediu prielnic deoarece ei au si stabilitate fiscala. Acest lucru este un dezavantaj pentru noi si o sa conduca la reducerea veniturilor pe care le incaseaza statul din impozite", considera Dinu Petre.

Avocatul de la compania Cunescu, Balaciu si Asociatii a explicat ca infiintarea unei firme in Bulgaria se realizeaza intr-o perioada scurta de timp, in timp ce in Romania deja nu se mai stie cat dureaza, iar costurile aferente sunt de aproximativ 400-700 de euro.

Mai mult, capitalul social minim ce trebuie adus la infiintarea unei firme in Bulgaria este aproape simbolic.

Ungaria este de asemenea o alternativa pentru antreprenorii care vor sa isi mute afacerile, sustine avocatul Gheorge Piperea (foto), insa el subliniaza ca marii oameni de afaceri nu o sa plece din Romania.

"Marii oameni de afaceri care declara ca isi vor muta business-ul in Bulgaria exagereaza. Nu imi imaginez cum ar putea acestia sa realizeze in Bulgaria afacerile pe care le fac in Romania in conditiile in care sa nu uitam ca statul roman a fost destul de prietenos cu ei. Oamenii mari de afaceri deja si-au transferat castigurile in alte tari si nu ma astept sa isi mute si afacerile, insa exodul acesta se va produce in sectorul IMM", a declarat Piperea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri