7 / 8

Garanti Bank si OTP Bank, printre posibilii cumparatori

Garanti Bank si OTP Bank s-au aratat in ultimii ani interesate sa achizitioneze o banca din Romania.

In primul rand, Garanti Bank si-a anuntat intentia de a intra in topul primelor 10 banci locale in functie de active si ca va lua in calcul posibile fuziuni si achizitii.

Ungurii de la OTP Bank au reiterat posibilitatea de a cumpara o banca si in acest an, dar cu conditia sa fie o institutie de credit relativ mica, de o calitate buna si sa nu coste mult.

"Mediul macreconomic s-a dovedit a fi provocator pentru sectorul bancar din Romania in 2011. Dupa doi ani de recesiune, procesul de recuperare economica ce a urmat a fost lent si distribuit neuniform pe sectoare, fiind insuficient pentru a readuce sistemul bancar, privit in ansamblu, pe profit. Au existat totusi banci care au inregistrat profituri multumitoare, demonstrandu-si astfel capacitatea de a rezista intr-un mediu cu un grad de incertitudine in crestere. Structura sistemului bancar nu a inregistrat modificari majore anul trecut, iar Romania probabil va continua sa fie considerata o piata strategica de catre principalele banci cu capital strain”, a precizat economistul-sef de la Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Vrei sa afli mai multe despre piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri