1 / 7

2008

• In sectorul asigurarilor de viata, CSA a autorizat doua noi societati: Signal Iduna Asigurari de Viata, al carei actionar majoritar este Signal Iduna Holding din Germania, si Aegon Asigurari de Viata, al carei actionar majoritar este Aegon Woningen din Olanda. Totodata, in noiembrie 2008, CSA a emis autorizatia de constituire a societatii BRD Asigurari de Viata.

• Groupama International din Franta achizitioneaza pachetele majoritare ale societatilor BT Asigurari Transilvania, Asiban si OTP Garancia Asigurari. De asemenea, Iberian Structured Investments din Cipru preia societatile Ardaf Asigurare-Reasigurare si Roumanie Assurance International.

• Austriecii de la Uniqa Int Beteili-Gungs Verwaltungs preiau societatea Unita Vienna Insurance Group, iar Wiener Stadische Versicherung achizitioneaza BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. La randul lor, olandezii de la Certasig Holdings cumpara Certasig, iar Euroins Insurance Group din Bulgaria devine proprietarul Euroins Romania.

• Nu in ultimul rand, CSA aproba transferul portofoliului de asigurari agricole de la Agras VIG la Omniasig VIG, pe fondul modificarilor cotelor de participare in capitalul social al unor societati detinut de Vienna Insurance Group, si a dispus declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare a societatii Euroasig, pentru ca redresarea financiara a esuat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri