2 / 12

1. Piata de asigurari va consemna un avans de maxim 5% in 2013

Wall-Street.ro: Piata de asigurari generale si de viata va consemna un avans de maxim 5% in 2013 din perspectiva primelor brute subscrise, care se va mentine si in prima parte a anului urmator. Cu toate acestea, din punct de vedere al cash-flow-ului piata isi va mentine tendinta de scadere.

Remi Vrignaud, CEO, Allianz-Tiriac Asigurari - nota 9: "Rezultatele preliminate la 9 luni indica mai degraba o stagnare a pietei asigurarilor. Nu credem ca in perioada imediat urmatoare vom asista la variatii semnificative, astfel incat, la nivel agregat vom putea eventual asista la cresteri marginale ale subscrierilor . In ceea ce priveste evolutia cash-flow-ul, lipsa unor informatii publice relevante la nivel sectorial ne obliga sa ramanem prudenti in a face comentarii.".

Viorel Vasile, CEO, Safety Broker - nota 9: "Probabil vom asista la o crestere de 3-5% si nu vad niciun motiv pentru care anul 2014 ar putea arata semnificativ diferit.".

Adrian Marin, CEO, Generali Romania - nota 7: "Anul 2014 va fi unul dificil si nu avem semnale de revenire a economiei. Din aceasta cauza, ne este greu sa estimam un avans cat mai exact al pietei de asigurari sau a cash-flow-ului. In schimb, asistam la o preocupare continua a asiguratorilor de a gasi nise favorabile dezvoltarii afacerilor, ceea ce este un lucru care, speram sa mentina piata de profil pe crestere.".

Bogdan Andriescu, presedintele uniunii brokerilor de asigurari (UNSICAR) - nota 7: "A devenit din ce in ce mai dificil sa realizam estimari realiste, avand in vedere intregul context macroeconomic. Cred insa ca am fi optimisti sa speram la o crestere reala a subscrierilor pietei, fie ea si de pana in 5%, in 2014. Eu cred ca reintrarea pe o tendinta constant ascendenta a primelor brute subscrise se va face simtita doar dupa ce consumatorii de produse financiare vor reveni la o oarecare stare de incredere in ceea ce priveste evolutia si stabilitatea veniturilor proprii.".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri