4 / 8

"Pensiile private sunt motorul pietei financiare".

Stabilitatea si motorul pietei financiare din Romania si al ASF-ului sunt reprezentate de catre sistemul de pensii private, unde sunt din ce in ce mai multi bani pe care ii putem impinge in economie, a declarat Ion Giurescu, vicepresedinte ASF.


"Motorul si stabilitatea ASF-ului si a pietei financiare sunt pensiile private la aceasta ora. Incepem sa avem din ce in ce mai multi bani si atunci noi trebuie sa venim cu ideile si sa declansam discutiile", afirma Ion Giurescu. Astfel, potrivit acestuia, piata de pensii private este cea care poate determina sistemul investitional.


"Pe de alta parte, pensile nu pot sa mearga in zone foarte riscante ca si tip de investitii. Avem un sistem de pensii care ne oblige la asa ceva. Investim la fel si pentru cel de 18 ani si pentru cel de 60 de ani. Nu avem inca o posibilitate sa diversificam investitiile in functie de varsta. Incercam, pe viitor, sa mergem pe un life cycle, iar pe aceasta tema asteptam un sprijin in aceasta zona de la Banca Mondiala. In opinia mea, pe zona financiara nu mai trebuie facuti pasi foarte rapizi. Trebuie sa facem totul mai asezat pentru ca rezultatul sa fie previzibil pentru toata lumea", a subliniat Ion Giurescu.


Citeste articolul integral aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri