5 / 6

Lucia Morariu, ANAT: Masura va aduce impozit pe profit la buget

"Ne bucuram ca in sfarsit o masura propusa de ANAT pentru reducerea evaziunii fiscale a fost aprobata de Guvern. Personalul de servire va fi determinat sa emita nota de plata fiscalizata, sub sanctiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel incasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit si alte taxe", declara Lucia Morariu, presedintele ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).


ANAT se asteapta in continuare ca si celelalte masuri propuse in documentul respectiv, si anume introducerea in turism a sistemelor forfetare de impozitare, pe modelul impozitului minim garantat; recunoasterea incomingului ca activitate de export si, implicit, aplicarea cotei de TVA (scutit cu drept de deducere pentru toate activitatile desfasurate in favoarea turistilor nerezidenti in Romania de catre agentiile de turism licentiate si structurile de primire turistica clasificate de Autoritatea Nationala pentru Turism); aplicarea legii voucherelor de vacanta, masuri care au, de asemenea, ca efect reducerea evaziunii fiscale, sa fie cat de curand aprobate de Guvern.


ANAT a solicitat inca din 8 aprilie 2014, printr-o adresa care cuprindea masuri de redresare a turismului romanesc, semnata de presedintele ANAT si de presedintele FPTR, trimisa Ministerului Finantelor Publice si Departamentului pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, introducerea posibilitatii neplatii consumatiei in lipsa bonului fiscal in unitatile de alimentatie publica - ca un prim pas spre reducerea evaziunii fiscale in domeniu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri