3 / 4

Actionarii bancilor cu capital grecesc nu au interes sa-si retraga investitiile

Actionarii eleni nu au niciun interes sa-si retraga capitalurile din subsidiarele romanesti, intrucat ar pierde dreptul de vot, iar un asemenea comportament nu este sustenabil avand in vedere ca au reactionat cel mai bine la cerintele BNR privind nevoile de capital, spune guvernatorul Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.


"Am avut o colaborare exceptionala, exemplara cu actionarii bancilor romanesti cu capital grecesc si cu Directia de Supraveghere a Bancii Greciei. De cate ori le-am spus ca este nevoie de capital au fost cei care au reactionat cel mai rapid, comparat cu actionari din alte tari. Acest lucru este remarcabil. Ce credeti ca i-ar putea apuca pe acesti actionari care au facut asemenea investitii, au plasat asemenea sume de de bani ca dintr-odata sa-si piarda dreptul de vot? In momentul in care chiar daca nu contribuie la sprijinirea bancilor romanesti cu capital strain intra in vizorul Directiei de Supraveghere, apai daca-si mai retrag si capitalul", a declarat Isarescu miercuri la briefingul dupa sedinta Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara. El a punctat ca acestia isi vor retrage probabil in primul rand liniile de finantare, insa retragerea capitalului este aproape imposibila, in opinia guvernatorului, si este precedata de pierderea capacitatii de vot.


"Nu cred ca se va ajunge acolo pentru ca este un comportament nesustenabil din punctul de vedere al interesului lor", a intarit Isarescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri