3 / 12

Regatul Unit al Marii Britanii

Debitorii ipotecari pot cere îngheţarea plăţii ratelor de credit pentru trei luni. Dobânzile vor continua să se adune (rezultând în costuri mai mari pe termen lung). În acelaşi timp, se pot cere facilităţi de tip overdraft, care vor fi fără dobândă pentru sume de până la 500 de lire. Momentan nu există dispoziții imperative referitoare la aceste chestiuni.

Măsurile luate de Financial Conduct Authority - FCA sunt puse în aplicare de bănci, care pot specifica anumite condiţii pentru calificarea debitorilor la măsura denumită „mortgage holiday”. Măsura nu se poate dispune dacă există restanțe la plata ratelor de credit.

Pentru Regatul Unit al Marii Britanii, Comisia Europeană estimează o scădere a economiei de 8,3% în 2020 și un avans de 6% în 2021. Rata inflației ar urma să se situeze la 1,2% anul acesta, ca în 2021 să avanseze cu 0,9 puncte procentuale până la 2,1%.

Un număr de 224.463 de persoane infectate cu SARS-Cov-2(noul coronavirus) au fost înregistrate în Regatul Unit al Marii Britanii până pe 12 mai, iar numărul deceselor a ajuns la 32.692.

Sursa foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri