2 / 7

Rocada la UniCredit Tiriac

Rasvan Radu, director executiv al UniCredit Tiriac, este singurul manager roman care conduce o banca din top 5.

In urma cu un an, chiar inainte de inceperea procesului de fuziune dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, Dan Pascariu a fost numit in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie (inainte, Presedinte si CEO al HVB Tiriac Bank) si Rasvan Radu in functia de Presedinte Executiv (inainte, Presedinte Executiv al UniCredit Romania).

Rasvan Radu, in varsta de 40 de ani, a preluat atunci functia de presedinte executiv al bancii ce a rezultat in urma fuziunii dintre filiala locala a grupului italian UniCredit si HVB-Tiriac Bank.

Fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania a pozitionat noua entitate pe locul 3 pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 3,3 miliarde euro, 132 sucursale si peste 600.000 de clienti.

Intre 2001 si 2005, Radu a activat in Raiffeisen Bank, ultima pozitie detinuta fiind aceea de vicepresedinte responsabil cu retailul. Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, al Universitatii Romano-Americane si al Harvard Business School, Radu are o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar-bancar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri