3 / 7

Mutari surpriza la CEC

In urma cu jumatate de an, conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) era demisa de actionarul majoritar, Ministerul Economiei Finantelor, iar in functia de presedinte a fost numit Radu Gratian Ghetea.

Presedintelui CEC ii expira in 2009 mandatul de patru ani la conducerea bancii.

Daca Radu Gratian Ghetea l-a inlocuit atunci pe Eugen Radulescu in functia de presedinte, Cristian Tudorancea si-a mentinut pozitia de vicepresedinte, in vreme ce Gabriela Tudor si Vasile Ifrim si-au pierdut pozitiile de vicepresedinti ai bancii.

Gheorghe Carabasan si Mihaela Lucica Popa au devenit ulterior vicepresedintii consiliului de administratie al bancii.

Fostul presedinte al CEC, Eugen Radulescu, declara atunci ca este dreptul proprietarului bancii, Ministerul Finantelor, sa demita conducerea, dar considera ca ar trebui justificate motivele care intrerup un mandat cu doi ani inainte de termen.

Inainte de a prelua conducerea CEC, Ghetea era presedintele Consiliului de Administratie al Alpha Bank, iar la sfarsitul lui 2006 ocupase functia de prim-vicepresedinte executiv.

In 1994, Ghetea a acceptat oferta Alpha Bank Grecia de a se alatura echipei si de a pune bazele unei sucursale in Bucuresti, in calitate de prim vicepresedinte si membru in Consiliul de Administratie.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri