7 / 8

Pasiunea pentru finante nu este suficienta

De ce ar recomanda cele trei doamne din M&A aceasta profesie si altor femei pasionate de finante?

In primul rand, Ruxandra Pana, care conduce o echipa in care proportia femeilor in numarul total de angajati este de 50%, crede ca nu exista rutina in acest domeniu.

Exista provocare, exista noi oportunitati si bariere de trecut. Fiecare tranzactie are specificul ei, companiile sunt diferite, oamenii sunt diferiti, iar rezultatele depind de un numar mare de factori. Iar capacitatea de a face ca toti acesti factori sa contribuie la incheierea cu succes a unei tranzactii aduce satisfactii deosebite”, argumenteaza Ruxandra Pana.

Ioana Filipescu crede ca pasiunea pentru finante nu este suficienta pentru a recomanda aceste meserii, acestea necesitand un mix de aptitudini si cunostiinte, cele absolut tehnice reprezentand numai o parte. Foarte importante sunt insa si aptitudinile comerciale si capacitatea organizatorica si manageriala.

"As sfatui pe orice tanar aflat la inceput de drum sa nu-si limiteze optiunile din cauza unor asa-zise bariere de acces, concentrindu-se in alegerea lor pe motivatia finala, stiind ca nu poti excela intr-un domeniu daca acesta nu te pasioneaza. Sigur, pasiunile se pot schimba in timp, la fel si optiunile profesionale. Important este ca atat timp cat faci ceva s-o faci cu placere", spune Ioana Filipescu .

Emma Popa Radu remarca ca private equity-ul este un domeniu foarte interesant, dinamic, creativ, care se potriveste cu abilitatile naturale ale femeilor si care ajuta sa aiba o retea de sprijin buna si intalegatoare in familie si prieteni.

Din echipa Advent Internetional CEE de 15 investment professionals, 5 sunt femei, in pozitii de middle si senior management, una in fiecare birou (Londra, Romania, Polonia, Cehia si Ucraina). Din cei trei Parteneri ai fondului CEE, 2 sunt femei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri