1 / 4

Riscuri mari pentru constructii

Domeniul constructiilor este foarte expus la riscuri, pe fondul dezvoltarii "masive si haotice" din ultimii ani, a mai spus Rusuleanu.

Incetinirea cresterii economice mondiale va afecta Romania prin cresterea riscurilor pentru firmele din tara, ceea ce ar putea salta preturile la politele de asigurare de credite cu pana la 20%, a spus marti Jochen Dumler, membru in consiliul de administratie al Euler Hermes Kreditversicherungs-AG.

"Temperarea cresterii economice la nivel mondial va avea efecte si asupra Romaniei, ceea ce ar putea duce la cresterea riscului la care sunt expuse si companiile ce activeaza in Romania. Cresterea riscurilor ar putea duce anul viitor si la majorarea preturilor pentru polite cu aproximativ 10-20%", a declarat Dumler, prezent la conferinta de lansare a sucursalei romanesti a asiguratorului de credite comerciale Eules Hermes.

Eules Hermes, controlat de Allianz, a fixat ca tinta pentru sucursala romaneasca o cifra de afaceri de 2 milioane euro pana la sfarsitul acestui an.

"Pana la finalul anului, tintim o cifra de afaceri de 2 milioane euro. Pana in luna august, compania monitoriza 8.970 de companii, iar expunerea totala pe Romania era de 2,4 miliarde euro", a spus directorul general al sucursalei Eules Hermes Romania, Cristina Rusuleanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri