8 / 9

Joseph Stiglitz: Suntem in cea mai grava criza a secolului

Laureatul premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz se asteapta la o lunga perioada de recesiune in Statele Unite si preconizeaza victoria lui Barack Obama la alegerile prezidentiale, din cauza respingerii politicii Partidului Republican.

"Vom vedea pe pietele financiare indicele Dow Jones in cadere libera mai mult decat ne putem imagina", a spus el, referindu-se la indicele 'vedeta' al Wall Street-ului. "Vom avea si alte falimente rasunatoare ale institutiilor financiare. Economia americana se indreapta spre o lunga recesiune", a declarat laureatul premiului Nobel pentru economie in 2001, intr-un interviu publicatde cotidianul italian La Stampa.

"Suntem in cea mai grava criza a secolului si atata timp cat nu am coborat pana la punctul cel mai de jos, nu vom putea incepe sa urcam din nou", a adaugat el.

In acest context economic, Stiglitz crede ca favorizat va fi candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama. "Cred ca exista putine indoieli cu privire la rezultatul alegerilor prezidentiale din noiembrie", a subliniat Stiglitz, fost consilier pe economie al presedintelui Bill Clinton si fost vicepresedinte al Bancii Mondiale.

"Viitorul presedinte al Statelor Unite va fi democratul Barack Obama. Intr-o situatie de acest gen, nu exista nicio posibilitate ca americanii sa aduca la Casa Alba partidul presedintelui in exercitiu", a conchis Stiglitz.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri