1 / 5

'S-a sarit putin calul in ceea ce priveste concurenta'

"Ne-am intalnit cu ARB si suntem hotarati sa le sprijinim demersurile pentru a gasi o modalitate de lucru cu raspandacii periculosi. Noi fiind alaturi de ARB, spunem ca asemenea atitudine nu se justifica si sunt dator sa spun doua lucruri: legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", a declarat Isarescu, la un briefing de presa.
In al doilea rand, guvernatorul s-a referit la lucratorii din sistemul bancar.

"E cazul sa incep cu cei care lucreaza in sistemul bancar. In asemenea momente se vede calitatea unui bancher. Daca se dovedeste ca cineva din sistemul bancar a raspandit astfel de zvonuri, nu ar mai trebui sub nicio forma ca acel om sa mai calce intr-o banca in calitate de angajat", a spus Isarescu.

El s-a referit si la concurenta din sistemul bancar, mentionand ca BNR nu incurajeaza profitarea de astfel de momente pentru eventuale achizitii.

"Cred ca s-a sarit putin calul in ceea ce priveste concurenta. E un bun moment sa te gandesti la achizitii, dar noi nu recomandam, ci descurajam aceasta atitudine", a aratat guvernatorul BNR.

Sistemul bancar romanesc, controlat in cea mai mare parte de jucatori din strainatate, poate suferi insa si presiuni generate de situatia bancilor-mama.

"Este si contaminarea din exterior. Daca auzi ca banca straina X are probleme mai serioase, te uiti ca cea din Romania are acelasi nume si nu la indicatorii financiari. In momentul acela, contaminarea este aproape facuta", a mai spus guvernatorul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri