2 / 4

Raiffeisen, OTP, GarantiBank si Bancpost mai dau credite in CHF

In schimb, reprezentantii Raiffeisen Bank Romania au declarat ca nu au stopat creditele in franci elvetieni, "dar costurile cu astfel de credite au ajuns sa le egaleze pe cele in euro, si atunci e normal ca oamenii sa se indrepte spre cele in euro sau lei". "si noi ii indreptam spre imprumuturile in moneda nationala sau euro", au spus reprezentantii Raiffeisen Bank.

Joi, Raiffeisen International - banca mama a Raiffeisen Bank Romania - a anuntat ca a inceput sa-i indrepte pe clienti spre credite in moneda locala in Ungaria, Romania si Ucraina si ca ramane "selectiva" in acordarea de credite in valuta companiilor.

"OTP Bank Romania - prima banca din Romania care a introdus creditul in CHF in 2005 - nu a renuntat la creditarea in franci elvetieni, insa, pe fondul crizei financiare internationale, este necesara o aliniere a dobanzilor aferente creditelor in CHF la conditiile actuale ale pietei, ceea ce conduce inevitabil la scumpirea acestor credite", a declarat, citat de NewsIn, directorul general adjunct al OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

El a explicat ca, "practic, nivelul dobanzilor aferente creditelor in CHF vor fi comparabile cu cele in EUR, ceea ce va face (cel putin temporar) mult mai putin atractiva creditarea in aceasta moneda".

GarantiBank si Bancpost
si-au mentinut oferta de credite in franci elvetieni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri