3 / 4

Contractia creditarii nu va afecta investitiile fondurilor de private equity in regiune

Oficialii SEEPEA apreciaza ca fondurile de private-equity nu vor fi afectate de contractia creditarii, in conditiile in care componenta de "leverage" a fost intotdeauna redusa in tranzactiile din sud-estul Europei, in primul rand datorita stadiului de maturitate al companiilor vizate.

"Investitiile din acesta zona a Europei au fost realizate utilizand imprumuturi bancare intr-o masura mult mai mica comparativ cu tarile occidentale, chiar si inaintea debutului crizei financiare internationale", a explicat Irina Anghel, secretarul general al SEEPEA.

"In contextul financiar prezent, antreprenorii se vor indrepta pentru finantare si indrumare mai mult catre fondurile de investitii private", sunt de parere specialistii asociatiei.

La nivelul regiunii sud-est europene, investitiile fondurilor private s-au ridicat anul trecut la 1,082 miliarde de euro, de aproape opt ori mai mult decat in 2006. Totusi, dinamica negativa s-a mentinut si la nivelul intregii regiuni, fondurile investind in prima parte a anului 2008 circa 251 milioane de euro, cu 10% mai putin decat in perioada echivalenta de anul precedent.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri