4 / 5

Un eventual imprumut FMI ar viza protejarea rezervelor valutare

Eventualul imprumut de la FMI va avea ca scop protejarea rezervelor valutare, nu finantarea economiei, a declarat Isarescu, care a precizat ca FMI este una dintre sursele avute in vedere, alaturi de UE, BEI, Banca Mondiala si BERD.

"BNR discuta, in prezent, cu Guvernul pentru a termina evaluarea legata de un imprumut extern, pentru a determina suma, calendarul de rambursare si costurile optime", a precizat Isarescu.

El nu a precizat suma avuta in vedere pentru imprumutul de la fiecare institutie, dar a spus ca "proportiile intre institutii ale UE si restul surselor vor fi probabil apropiate". De asemenea, guvernatorul a spus ca sumele vehiculate recent privind imprumutul total sunt exagerate.

Seful bancii centrale a declarat, recent, ca nevoia de finantare a datoriei publice, pentru sustinerea sectorului privcat este intre 2 si 4 miliarde euro.

"Avem in vedere un imprumut de balanta de la UE, dar si imprumuturi de la institutii precum Banca Europeana de Investitii. In al treilea rand, luam in calcul finantarea de la FMI pentru protejarea rezervelor valutare si surse precum Banca Mondiala sau BERD", a declarat Isarescu




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri