2 / 6

Top 10 consultanti/Nr. de tranzactii

Cu noua tranzactii in valoare de 770 milioane de dolari, Deloitte ocupa primul loc in clasamentul intocmit pe baza numarului de fuziuni si achizitii intermediate in 2008 si in primele trei luni din 2009.

Antonis Ioannides (foto), partener Deloitte pe fuziuni si achizitii, declara la inceputul crizei ca epoca antreprenorului-erou este la final in Romania, iar la debutul anului ca isi sfatuieste clientii sa isi reevalueze activele.

Printre cele mai importante tranzactii intermediate anul trecut de specialistii Deloitte se numara vanzarea Tempo Media catre Aegis Media, vanzarea Romtrans catre DB Schenker.

Firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers ocupa locul doi in aceasta ierarhie cu un numar de 8 tranzactii in valoare de 221 milioane de dolari. Departamentul de fuziuni si achizitii al PwC condus de Radu Stoicoviciu a intermediat vanzarea La Fourmi catre Delhaize, dar si vanzarea proiectului imobiliar Upground catre fondul RREEF al Deutsche Bank, tranzactie cu o valoare anuntata de 340 mil. euro.

In primele zece companii de consultanta financiara mai sunt prezenti si ceilalti doi reprezentanti din Big Four, Ernst&Young (locul patru cu 5 tranzactii) si KPMG (pozitia a opta, cu trei tranzactii). Ernst & Young Romania a fost implicata in unele dintre cele mai mari zece tranzactii anuntate anul trecut pe piata locala, inclusiv in procesul de due-dilligence. “In prezent vedem un tablou diferit al pietei de fuziuni si achizitii din Romania. Avem o piata locala in schimbare si ma astept sa fie alimentata de o diversitate factori, tranzactiile fortate si reorganizarile/restructurarile spre exemplu reprezentand doar o mica parte a fuziunilor si achizitiilor ce vor fi incheiate in urmatoarele luni”, declara recent, intr-un interviu acordat Wall-Street, Philippe Lajat, partener de M&A al firmei Ernst & Young Romania.


Top 10 consultanti financiari/Nr deal-uri
Pozitie Companie Nr. tranzactii
Valoare (mil. dolari)
1. Deloitte 9 770
2. PricewaterhouseCoopers 8 221
3. Raiffeisen Group 7 832
4. Ernst&Young 5 303
5. KBC Securities 4 10
6. JP Morgan Chase 3 2,868
7. Royal Bank of Scotland 3 585
8. KPMG 3 300
9.
Capital Partners 3 61
10 BT Securities 3 12
Sursa: DealWatch

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri