4 / 6

Top 10 case de avocatura/Valoare tranzactii

Tuca Zbarcea & Asociatii este compania care a intermediat in 2008 si in primul trimestru din 2009 atat cele mai mai multe, cat si cele mai valoroase tranzactii, compania fiind consultant pentru 20 “deal-uri” corporate si tranzactii pe Bursa, in valoare de 3,83 mld. dolari.

Casa de avocatura condusa de Florentin Tuca (foto) este urmata in clasamentul consultantilor legali implicati in piata de fuziuni si achizitii de un alt jucator important de pe piata de profil – casa de avocatura austriaca Schoenherr, care a intermediat in perioada analizata 10 tranzactii, in valoare de 2,879 mld. dolari. Schoenherr a asistat anul acesta Heineken Romania in procesul de vanzare a fabricii de ape minerale intrata in portofoliul companiei odata cu achizitia Bere Mures. [Detalii despre tranzactie]

Tuca Zbarcea&Asociatii a consiliat BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC in procesul de vanzare a companiei de asigurari Asiban, aceasta fiind cea mai mare tranzactie incheiata anul trecut in Romania. [Topul celor mai mari tranzactii din 2008]

In ceea ce priveste casa de avocatura, de la inceputul anului si pana in prezent, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost implicata in achizitia Frigotehnica, tranzactie cifrata la 25 mil. euro, achizitia brandului de inghetata Napoca de catre Unilever South-Central Europe, precum si mai multe tranzactii imobiliare, printre care achizitia unui teren in suprafata de 60.000 mp in Iasi, pentru suma de 25 mil. euro.

De asemenea, in decembrie 2008 – ianuarie 2009, avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au mai fost implicati in tranzactia de tip "forward purchase", cifrata la 40 mil. euro, privind achizitia de catre Carrefour Property a unui proiect comercial in Bacau de la Sogeprom, compania de dezvoltare imobiliara a bancii franceze Société Générale.

Cu tranzactii in valoare de 2,4 mld. dolari, Wolf Theiss ocupa locul trei pe baza valorii totale a tranzactiilor intermediate, fiind urmata de prestigioasa firma Allen & Overy in parteneriat cu firma de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR).

"Pur si simplu nu mai sunt deal-uri. Restructurarea devine sectorul cel mai important pentru noi, alaturi de infrastructura si energia alternativa", a declarat recent Gabriel Klarsfeld, partener pe M&A la Wolf Theiss.

Top 10 case de avocatura/Valoare tranzactii
Pozitie Companie Valoare tranzactii (mil. dolari)
Nr. deal-uri
1. Tuca Zbarcea & Asociatii 3,830 20
2. Schoenherr 2,879 10
3. Wolf Theiss 2,402 3
4. Allen & Overy * 1,866 12
5. Gide Loyrette Nouel 1,562 3
6. Bulboaca&Asociatii 904 2
7. Salans 821 6
8. NNDKP 797 11
9. CMS Cameron McKenna 683 6
10. Biris Goran 612 5
* cu Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR).
Sursa: DealWatch



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri