4 / 5

Piata globala de M&A, la sase luni

Piata globala de fuziuni si achizitii (M&A) a inregistrat un recul puternic in primele sase luni ale anului, intorcandu-se la nivelul din 2003.

Onorariile obtinute de consultantii din fuziuni si achizitii au ajuns in trimestrul al doilea la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu, pe fondul reducerii numarului de deal-uri.

Piata de M&A s-a contractat pe plan mondial cu 36% in primul semestru, pe fondul volatilitatii pietelor de capital si a accesului mai greoi la finantare, ce au “paralizat” vanzatorii si cumparatorii, in timp ce atentia a fost captata de ajutoarele guvernamentale, releva datele preliminare ale unui studiu Dealogic.

Pe plan mondial, bancile de investitii au inregistrat venituri de 2 miliarde de dolari din onorarii, pentru tranzactiile incheiate de la inceputul lunii aprilie, ceea ce se traduce printr-un declin de 78% fata de cele 9 miliarde de dolari generate de comisioane in al doilea trimestru al anului trecut.

O analiza a Thomson Reuters ilustreaza ca pana acum bancile mici de investitii (asa numitele boutique-uri) au intermediat doar 4,3% din tranzactiile incheiate in Europa in acest an, in comparatie cu o proportie de 23,4% inregistrata anul trecut si de 15,5% in 2007.

Cititi si Piata globala de M&A: La nivelul din 2003.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri