2 / 4

Dobanzi mari vs dobanzi mici in cursa pentru atragerea depozitelor

In ton cu piata, BCR a urcat, la inceputul acestui an, nivelul dobanzilor platite pentru plasamentele clientilor, reusind, astfel, sa castige teren in fata BRD, care a ales sa ramana printre putinele banci care nu au participat la fuga dupa depozite.

BCR a crescut nivelul dobanzilor la plasamentele la termen inca din luna noiembrie a anului trecut, cand oferea pana la 12,25% pentru depozitele in lei. Ulterior, in perioada 20 ianuarie – 28 februarie 2009, banca a lansat o camapanie prin care platea chiar si 14,5% pentru depozitele in lei cu scadenta la doua luni. In prezent, cel mai mult, BCR plateste 10% pentru depozitele in lei la termen de sase luni.

BRD recompensa, la sfarsitul lunii martie, depozitele la termen de trei luni in lei cu 6,6%, iar la plasementele cu scadenta la un an dobanda ajungea la 6,75% pe an. Acum, BRD ofera o dobanda similara, 6,45% pentru depozitele in moneda nationala cu scadenta la trei luni si 6,7% pe an pentru cele pe termen de un an.

Soldul depozitelor atrase de BCR a ajuns la 35,05 miliarde lei la finalul primului semestru din 2009, cu aproape 8,5% mai ridicat fata de perioada similara din 2008, cand bancile nu erau atat de interesate de a atrage economiile populatiei si ale companiilor. In sens opus, soldul depozitelor de la BRD a inregistrat o scadere de 3% in perioada analizata, ajungand la 29,1 miliarde lei la 30 iunie 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri