2 / 5

Vladescu: Problemele economiei sunt mai puternice decat o “cearta” politica

Problemele economiei romanesti, mai exact puternica contractie a acesteia, deficitul bugetar ridicat, scaderea consumului, investitiile reduse si slaba atragere de fonduri europene sunt mult mai importante decat o “cearta politica” intre cele doua partide care formeaza coalitia aflata la guvernare, considera Sebastian Vladescu (foto), fost ministru de Finante.

“Problemele economiei romanesti sunt mult mai solide ca sa fie afectate de o asemenea cearta politica, iar bugetul pentru 2010 oricum este construit de Fondul Monetar International. Guvernul are o marja de manevra foarte redusa in construirea acestui buget, cele mai importante tinte si conditii fiind impuse de FMI”, a declarat, pentru Wall-Street, Sebastian Vladescu.

Reprezentantii FMI au agreat impreuna cu autoritatile romane un deficit bugetar de 7,3% din PIB pentru acest an, urmand ca aceasta sa se reduca pana sub 6%, in 2010. De asemenea, specialistii FMI estimeaza o scadere economica de aproximativ 8-8,5% in acest an, si o modesta crestere in 2010, de 0,5-1%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri