4 / 5

Afaceri in scadere cu 4% in primele opt luni

In primele opt luni din acest an, Uniqa a inregistrat afaceri mai mici cu 4%, pana la 339 milioane de lei, in comparatie cu o scadere de 8% la sfarsitul primelor 6 luni din 2009, a spus Horvath.

In acelasi interval de timp, daunele au sporit cu 5,3%. In primele 8 luni ale anului trecut, Uniqa Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 354 milioane de lei. Totodata, compania a platit daune de 282,74 milioane de lei in primele opt luni, in crestere cu 5,3% fata de acelasi interval din 2008, cand platise daune in valoare de 268,53 milioane de lei, a detaliat conducerea asiguratorului.

Horvath a subliniat ca in ultimele doua luni daunele au luat amploare ca o consecinta a aplicarii procedurii de constat amiabil, in conditiile in care unii soferi implicati in accident nu se mai duc la politie sa primeasca puncte de penalizare, ci merg direct la asigurator in urma unor "intelegeri" intre ei. Ea este de parere ca aceste intelegeri intre soferii romani nu vor mai avea loc odata cu introducerea in 2010 a sistemului bonus-malus.

Horvath a mai detaliat ca, pe segmentul Casco al Uniqa, dauna medie a crescut in acest an cu 14-20% comparativ cu 2008, pana la circa 5.700 de lei. In acelasi timp, presedintele societatii de asigurari a spus ca vrea sa scada ponderea asigurarilor auto in portofoliul companiei in favoarea unor segmentelor de bunuri si proprietati, accidente de persoane sau raspunderi civile generale. "Tintim echilibrarea portofoliul, in conditiile in care asigurarile auto nu sunt profitabile, iar daunalitatea pe acest segment este in crestere", a comentat Horvath.

Astfel, pe segmentul de asigurari de accidente de persoane, asiguratorul a inregistrat o crestere a afacerilor cu 4,5% in primele opt luni, in timp ce pe segmentul de asigurari de proprietati si bunuri s-a inregistrat o scadere de 10,8%.

"La finalul lunii august am inregistrat un profit net in jur de 5 milioane de lei si avem toate perspectivele sa ne indeplinim sarcinile bugetate pentru acest an", a spus Horvath.

Din totalul de 339 milioane de lei de prime brute subscrise in primele opt luni ale anului in curs, segmentul Casco a generat prime brute subscrise in valoare de 185 milioane de lei, in crestere cu 2,6%, in timp ce segmentul de asigurari RCA a atins un nivel de 107 milioane de lei, ceea ce reprezinta o scadere de 3,4%, restul primelor brute subscrise vin din alte segmente de asigurari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri