2 / 6

Luna decembrie, in Investment Banking

Dupa trei luni mai bune in sectorul de fuziuni si achizitii, sfarsitul de an poate aduce alte mariaje corporatiste doar prin concretizarea unor negocieri incepute cu mult timp in urma. “Este posibil ca in luna decembrie sa fie anuntata semnarea unor contracte pentru anumite tranzactii care sunt in derulare si care ar putea sa conduca la imbunatatirea performantei din acest an”, spune Radu Stoicoviciu (foto).

El adauga ca exista posibilitatea ca "bariera" de 1 miliard de euro sa fi fost deja depasita, dar neexistand informatii publice cu privire la pret in legatura cu o serie de tranzactii importante (de exemplu, exit-ul lui Dinu Particiu pentru ultimii 25% din Rompetrol) este greu de realizat o estimare.

De asemenea, Doru Lionachescu considera ca, in mod traditional, decembrie este o luna slaba in investment banking, asa ca nu am putea auzi decat eventual finalizari ale unor tranzactii incepute de multa vreme. “Din pacate, peste sezonalitatea pietei, la noi se suprapune si aceasta criza politica pacatoasa, care i-a facut deja pe multi investitori sa amine decizia finala pina la inceputul anului viitor. Pe calculele noastre, pentru ca piata sa depaseasca 1 miliard euro, ar trebui sa marcam in decembrie macar tranzactii insumind 87 milioane, ceea ce pare ridicol de putin, dar nu si pentru o Romanie in criza economica si politica, fara guvern si fara buget”, enunta seful Capital Partners.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri