2 / 5

"Speram ca programul Prima Casa sa fie extins"

“Consider ca programul Prima Casa este unul important, care a miscat piata, a oferit oportunitati pentru persoanele care doreau sa isi cumpere prima locuinta si a oferit incredere pentru banci. Este un bun exemplu de proiect garantat si organizat de stat care a inceput sa aiba si rezultate. Sper ca programul sa fie extins in viitor, iar plafonul de garantare sa fie majorat”, a declarat Lakis Couninis, bancherul aflat la conducerea Unitatii de Retail a Bancii Romanesti.

Banca Romaneasca a intrat in programul Prima Casa cu un plafon de 68,45 milioane euro, insa dupa prima redistribuire de garantii acest plafon a fost redus de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri la 27,4 milioane euro.

“Dupa un inceput timid, am reusit totusi in ultima parte a anului sa facem progrese importante, fiind ajustat in cursul lunii decembrie si gradul de indatorare. Ni s-a redus cota alocata initial in program, dar in momentul in care se va face o noua redistribuire de garantii suntem optimisti ca o sa mai primim fonduri, luand in calcul situatia creditelor pre-aprobate si acordate pana in prezent”, a adaugat Couninis.

Banca acorda credite de pana la 57.000 de euro sau echivalent in lei la o dobanda variabila compusa din indicele EURIBOR la 3 luni plus 3,75% sau din indicele ROBOR la 3 luni plus o marja de 2%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri