4 / 5

70% din portofoliul de credite al Bancii Romanesti are in spate garantii

“Banca Romaneasca, datorita strategiei prudente din trecut, se afla intr-o forma buna in ceea ce priveste creditele neperformante, in sensul ca nu ne-am extins portofoliul de credite foarte mult pe credite negarantate. 70% din portofoliul nostru este format din credite ipotecare si credite cu garantii, in timp ce in sistemul bancar, 70% sunt credite acordate fara garantii”, a declarat Lakis Couninis.

Reprezentantul Bancii Romanesti a precizat ca nivelul creditelor sale clasificate ca indoielnice sau pierdere este sub nivelul sistemului bancar, iar banca are unele dintre cele mai bune performante din cadrului grupului National Bank of Greece. Banca Romaneasca are o rata a solvabilitatii de aproximativ 234%, in conditiile in care media sistemului bancar este de 13%, iar cerinta minima este de 10%.

“Ultimele evolutii indica o diminuare a vitezei de crestere a creditelor neperformante, acestea fiind influentate si de evolutia economiei. Potrivit analistilor, in 2010, economia va urma un trend crescator, ceea ce ar trebuie s genereze un impact pozitiv”, a concluzionat Lakis Couninis.

Grupul elen National Bank of Greece (NBG) este actionarul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri