2 / 4

De ce creste numarul brokerilor pe timp de criza

Numarul de societati de intermediere in asigurari a ajuns dupa primele 9 luni de anul trecut la 500, fata de 473 companii de brokeraj inregistrate la finele primului semestru. Cum se explica acest salt intr-un an de recesiune?

Explicatia este pusa, potrivit presedintelui UNSICAR, pe seama crizei, in contextul careia personalul din asigurari a migrat spre zona de intermediere.

“Agentii, inspectorii din societatile de asigurari, cei care aveau constituita o anume clientela si-au facut o societate de intermediere, in conditiile in care incasarile scadeau, salariile la fel, iar tintele de vanzari erau din ce in ce mai greu de atins. Daca analizam primii 100 de brokeri se poate observa ca multi provin din industria asigurarilor”, detaliaza Andriescu, adaugand ca suma de 25.000 de lei este capitalul necesar pentru inceperea activitatii unei companii de intermediere de asigurari.

Apoi, cresterea numarului societatilor de intermediere intr-un an de recesiune se explica si prin faptul ca produsele de asigurari sunt mai coplexe, iar nevoia de a apela la serviciile unui broker s-au accentuat.

“Daca ai o fabrica nu-ti poti face o asigurare pur si simplu, trebuie sa iei in calcul multe elemente (masinile, utilajele, asigurarile de sanatate, raspunderea civila, etc.). Toate acestea l-ar costa pe potentialul asigurat foarte mult. De aceea, ai nevoie de cineva care sa-ti faca un profil de risc, de un broker”, adauga Andriescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri